Хванаха шофьора убиец от Стара Загора

Шофьорът, който блъсна две сестри на пешеходна пътека в близост до автогарата на Стара Загора и избяга, е бил задържан, предаде БГНЕС. Едната жена почина на място, другата все още е в болница със счупена дясна подбедрица и наранявания на дясното рамо.

Катастрофата стана на кръстовище в града на 11 февруари около 7:00 часа сутринта. Сестрите, на 66 и 61 години, пресичали, когато били буквално пометени от автомобила. Водачът не спрял, а директно избягал от местопрестъплението.

След проверката на хиляди автомобили, извършителят е открит от полицията и му е повдигнато обвинение. Водачът е на 52 години. По време на инцидента е шофирал лек автомобил „Фолксваген Пасат”.

Pаписите от камерите в района се оказаха с лошо качество и по тях нито шофьора, нито колата можеха да бъдат идентифицирани. Дали заради ранния час, или по друга причина, но се оказа, че органите на реда не могат да разчитат и на показания от свидетели. По информация на бТВ все пак именно свидетелско показание е довело до разкриването на шофьора.

За престъплението законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини