Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Цацаров: Проверките от Брюксел не са полезни за България

„Механизмът за проверка от Брюксел не е полезен за България – той дава само оценки, които подхранват политически борби у нас“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БГНЕС. Според него трябва да се спре с величаенето на българския съд за сметка на прокуратурата.

„Трябва да спрем с това изкуствено противопоставяне на истината и всеки трябва да си носи отговорностите. Да спрем с вредната теза за неможещата прокуратура и всезнаещия съд, който се намира някъде във висините. Но аз никога няма да хвърля камък по съдия. Съдебната реформа е комплекс от мерки и не се състои в брой на членове в един орган. В нашата сфера решава практиката, съдът и хората, които умеят да мислят и към които обществото има доверие. Не искам да кажа, че съм между тях“, коментира още Цацаров, който взе участие в конференцията, посветена на 120 годишнината от приемането на наказателния закон у нас.

Цацаров говори и за разработките за корупция във висшите етажи на властта, като даде пример, че Главна дирекция БОП няма нито една разработка. Най-високото ниво, до което се е стигнало, е до председател на агенция.

„Българската прокуратура не трябва да се превръща в политически играч. На всички, които дават Румъния за пример, препоръчвам да прочетат доклада за тази страна за корупцията по средните и по-ниски етажи. Имам по-голямо доверие днес на тези, които правят наука в тази зала, отколкото на тези, които изготвят докладите в Брюксел по механизма за проверка“, завърши главният прокурор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.