Пияни шофьори трошат огради и стълбове в Монтанско

Мъж е в кома след ПТП, заловиха жена с близо 3 промила алкохол

Вълна от пияни шофьори заля пътищата в област Монтана през почивните дни. Млад мъж е в кома след удар в бетонна ограда, почерпена жена пък потроши себе си и спътника си при сблъсък със стълб.

В неделя 40 минути след полунощ в полицията в Берковица бил получен сигнал за катастрофа. Пристигналите на мястото униформени намерили „Фолксваген Поло”, намачкан в железобетонен стълб. Жената зад волана – Мариета А./24 г./ била с фрактура на дясното рамо, а мъжът до нея Т. В./31 г/ пъшкал със счупен глезен. Пробата с дрегер на водачката показала 0,52 промила алкохол.

Два часа по-късно в 2. 50 часа в берковското село Бокиловци станало друго пътно произшествие. 26 годишният Ангел Н. се блъснал с „Пежо 206” в бетонна ограда. С травми на главата и в кома мъжът е настанен в болницата в Монтана. Заради тежкото му състояние проба за алкохол не му е взета.

Към 3. 45 ч. същата нощ Ивайло Г. /26 г./ връхлетял с колата си бетонна саксия край уличното платно в Монтана. Пристигналите на мястото на катастрофата полицаи измерили 2.47 промила алкохол на водача.

Рекорд по наливане със спиртни питиета обаче регистрира 47-годишната Теменужка Г. В събота след солидна почерпка в село Сумер жената се скарала с мъжа си, метнала се на автомобила и поела към София. Уведомени за пияната фурия, полицаи спрели колата за проверка и останали изумени от алкохолните възможности на шофьорката – уредът показал 2,78 промила.

В опит да избегне санкции заради шофиране в пияно състояние мъж от Монтана пък се опита да се скрие зад пътувалата с него жена. Патрул на МВР спрял в неделя през нощта „Ланчия”, която криволичела по пътя. Докато наближавали колата, тя спряла. Униформените забелязали, че мъжът зад волана сменил мястото си с жената до него. Шофьорът Тихомир Я./33 г./ представил книжка и талон, но категорично отказал алкохолна проба и упорито твърдял, че не е карал автомобила.

„Ситуацията е повече от тревожна. Случаите с пияни шофьори и причинени от тях катастрофи нарастват. Нито проверките, нито трагичните последствия стряскат една част от водачите, които пият и карат! Явно само драстични наказания могат да спрат това безумие”, коментираха от Областната дирекция на МВР.

Преди дни пиян 29-годишен младеж помете с „Ауди” момче и момиче край пътя в Монтана. 18-годишната Елина Георгиева още е в тежко състояние във ВМА, а съученици и граждани събират пари за лечението й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини