Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Свалиха 27 бежанци от товарен влак с фаянс

Вагон от товарен влак, превозвал фаянс, се оказа пълен с бежанци.

27 жени, мъже и деца били разконспирирани на жп гарата в Каспичан към 22,30 часа в неделя. Товарният влак бил транзитен от Турция за Австрия, уточняват от полицейския пресцентър в Шумен. На жп гарата в Провадия обаче наблюдателни служители забелязали, че от единия вагон се подават глави. Отгоре той бил покрит с брезент с процепи. Най-вероятно хората са се вмъкнали от там.

На жп гарата в Каспичан композицията била спряна за проверка и истината лъснала. Преди да пристъпят към извеждането на пътниците, спрели високото напрежение, за да не стане инцидент от контактната мрежа.

В „групата без билети“ имало 11 жени, 7 деца и 9 мъже, съобщават от полицията. По техни данни те са от Ирак и са йезиди, противници на „Ислямска държава“. Нямали никакви документи. Били в добро състояние и не се нуждаели от медицинска помощ. Разполагали с малко храна.

По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 279 ал. 1 от НК и работата с бежанците продължава от служители от Дирекция „Миграция“. Ще бъде създадена организация за транспортирането им в бежански център.

Жители на Каспичан забелязали суетнята около товарния влак и разбрали какво се е случило още вечерта в неделя. Според запознати, те нямат причина да се притесняват, че групата ще остане в Шуменско, защото в региона няма места за настаняване на бежанци.

Районната прокуратура в Нови пазар е образувала досъдебно производство за влизане през границата на страната ни без надлежно разрешение на 27 чужди граждани, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Сред откритите деца най-малкото е на 2 г., уточняват от прокуратурата. Хората са разказали, че се качили незабелязано във вагона в Истанбул през скъсаното брезентово покривало.

Мъжете са в ареста в Шумен, а децата и жените в социалния дом „Детелина“. В понеделник пред него дежуреше патрулна полицейска кола. Мигрантите ще бъдат настанени в център за бежанци в Южна България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.