Теменужка Петкова: Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимата

Тиквен фестивал излъчи рекордьорки Кмет отгледа тиква 1,68 м

Вицепрезидентът Йотова в Страсбург: Неделните училища са най-успешната политика зад граница

Мъж вряза колата си в група хора в Холандия, петима са ранени

Арест за двама мъже след бягство от проверка и повреда на патрулка в Пловдив

Пръскат в Разград срещу мушиците

Пиян без книжка блъснал кола и избягал

Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база в Северна Сирия

Красен Кралев: Нямам намерение да ставам президент на БФС

„Изумруденият скрижал” на Хермес

Пуснаха над 200 творби да се продават благотворително онлайн

Трима души са пострадали при катастрофа в Шумен

Раул Албентоса, испанската звезда на ЦСКА, ексклузивно пред „Труд“ Ритал съм и Меси, и Суарес

Мъж осъди прокуратурата на 12 хил. лв. след 7-годишна съдебна сага

Мъж от Разлог осъди прокуратурата, след като съдът го оневини за присвояване на пари в качеството му на длъжностно лице.

Срещу З. Б., бивш служител на „Топливо“, са повдигани няколко обвинения. По преписка още от 2002 г. в прокуратурата в Разлог е образувано предварително производство за престъпление по чл. 201 от НК, като му е определена мярка за неотклонение „парична гаранция”. През 2004 г. отново е бил привлечен като обвиняем, като му е взета мярка за неотклонение за същото престъпление. Третото обвинение за същото престъпление срещу него е от 20 май 2010 г.

Обвинителен акт му е връчен през 2007 г., но делото е прекратено. Но проблемите му продължили. Нов обвинителен акт е изготвен на 13 ноември 2009 г. Районен съд – Разлог постановява осъдителна присъда. Съдебният акт е отменен през 2010 г., след като Окръжен съд – Благоевград връща производството за разглеждане от друг съдебен състав. Този път ищецът е бил признат за невинен по повдигнатото му обвинение. Тази присъда е потвърдена с постановено решение на Окръжен съд – Благоевград.

Мъжът твърди, че заради съдебната сага, продължила седем години, останал без работа за продължително време, тъй като никой работодател не желаел да го ангажира. Съпругата му, която е чужденка, го напуснала, отвела зад граница и двамата му сина. Станал личен асистент на болния си баща и получавал минималната работна заплата за страната. Поради ниските доходи се е преместил да живее при баща си. В резултат на взета мярка за неотклонение не е могъл да напуска пределите на страната и да работи в чужбина. Твърди, че е загубил съня си, че се страхувал постоянно от налагане на наказание – затвор. Приятелите му са го отбягвали, променили се в негативна посока обществените нагласи към него.

Той предяви иска за обезщетение в размер на 130 000 лева, ведно със законната лихва, считано от 26 септември 2002 г. до окончателното изплащане на сумата. Окръжен съд – Благоевград обаче осъди прокуратурата да му заплати 12 000 лева. Решението подлежи на обжалване пред АС-София в двуседмичен срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.