На 22 август 2018 да почерпят

Кралев пожела пълна зала на гимнастичките

Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото

Военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод край град Стамболийски

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Мъж осъди прокуратурата на 12 хил. лв. след 7-годишна съдебна сага

Мъж от Разлог осъди прокуратурата, след като съдът го оневини за присвояване на пари в качеството му на длъжностно лице.

Срещу З. Б., бивш служител на „Топливо“, са повдигани няколко обвинения. По преписка още от 2002 г. в прокуратурата в Разлог е образувано предварително производство за престъпление по чл. 201 от НК, като му е определена мярка за неотклонение „парична гаранция”. През 2004 г. отново е бил привлечен като обвиняем, като му е взета мярка за неотклонение за същото престъпление. Третото обвинение за същото престъпление срещу него е от 20 май 2010 г.

Обвинителен акт му е връчен през 2007 г., но делото е прекратено. Но проблемите му продължили. Нов обвинителен акт е изготвен на 13 ноември 2009 г. Районен съд – Разлог постановява осъдителна присъда. Съдебният акт е отменен през 2010 г., след като Окръжен съд – Благоевград връща производството за разглеждане от друг съдебен състав. Този път ищецът е бил признат за невинен по повдигнатото му обвинение. Тази присъда е потвърдена с постановено решение на Окръжен съд – Благоевград.

Мъжът твърди, че заради съдебната сага, продължила седем години, останал без работа за продължително време, тъй като никой работодател не желаел да го ангажира. Съпругата му, която е чужденка, го напуснала, отвела зад граница и двамата му сина. Станал личен асистент на болния си баща и получавал минималната работна заплата за страната. Поради ниските доходи се е преместил да живее при баща си. В резултат на взета мярка за неотклонение не е могъл да напуска пределите на страната и да работи в чужбина. Твърди, че е загубил съня си, че се страхувал постоянно от налагане на наказание – затвор. Приятелите му са го отбягвали, променили се в негативна посока обществените нагласи към него.

Той предяви иска за обезщетение в размер на 130 000 лева, ведно със законната лихва, считано от 26 септември 2002 г. до окончателното изплащане на сумата. Окръжен съд – Благоевград обаче осъди прокуратурата да му заплати 12 000 лева. Решението подлежи на обжалване пред АС-София в двуседмичен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.