Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Вдигат 5-звезден хотел в центъра на София Ще се намира на Солни пазар на мястото на бившия цирк

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Закон “Стоп Сорос” бори нелегалната миграция в Унгария Приходи на НПО от чужбина ще бъдат облагани с 25% данък

Разбиха мрежа за криптовалута на българката Ружа Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в акция на Европол по разследване на международна група за пране на пари

„Алтернатива за Германия“ иска наказания за бежанците, криещи възрастта си

Актьорът Майкъл Дъглас беше обвинен в сексуален тормоз

Мъж осъди прокуратурата на 12 хил. лв. след 7-годишна съдебна сага

Мъж от Разлог осъди прокуратурата, след като съдът го оневини за присвояване на пари в качеството му на длъжностно лице.

Срещу З. Б., бивш служител на „Топливо“, са повдигани няколко обвинения. По преписка още от 2002 г. в прокуратурата в Разлог е образувано предварително производство за престъпление по чл. 201 от НК, като му е определена мярка за неотклонение „парична гаранция”. През 2004 г. отново е бил привлечен като обвиняем, като му е взета мярка за неотклонение за същото престъпление. Третото обвинение за същото престъпление срещу него е от 20 май 2010 г.

Обвинителен акт му е връчен през 2007 г., но делото е прекратено. Но проблемите му продължили. Нов обвинителен акт е изготвен на 13 ноември 2009 г. Районен съд – Разлог постановява осъдителна присъда. Съдебният акт е отменен през 2010 г., след като Окръжен съд – Благоевград връща производството за разглеждане от друг съдебен състав. Този път ищецът е бил признат за невинен по повдигнатото му обвинение. Тази присъда е потвърдена с постановено решение на Окръжен съд – Благоевград.

Мъжът твърди, че заради съдебната сага, продължила седем години, останал без работа за продължително време, тъй като никой работодател не желаел да го ангажира. Съпругата му, която е чужденка, го напуснала, отвела зад граница и двамата му сина. Станал личен асистент на болния си баща и получавал минималната работна заплата за страната. Поради ниските доходи се е преместил да живее при баща си. В резултат на взета мярка за неотклонение не е могъл да напуска пределите на страната и да работи в чужбина. Твърди, че е загубил съня си, че се страхувал постоянно от налагане на наказание – затвор. Приятелите му са го отбягвали, променили се в негативна посока обществените нагласи към него.

Той предяви иска за обезщетение в размер на 130 000 лева, ведно със законната лихва, считано от 26 септември 2002 г. до окончателното изплащане на сумата. Окръжен съд – Благоевград обаче осъди прокуратурата да му заплати 12 000 лева. Решението подлежи на обжалване пред АС-София в двуседмичен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.