Румен Христов от СДС призова реформаторите към търпение

"Необходимо е голямо търпение от всички страни, за да просъществува едно коалиционно правителство и една коалиция каквато е Реформаторският блок". Това заяви в Русе зам.-председателят на СДС Румен Христов.

За него сега е важно всички да си отговорят какво ще се промени с предсрочни парламентарни избори. В момента ГЕРБ няма алтернатива и ще формира отново правителство, а някои от малките партии ще останат извън парламента.

"Трябва да има нещо екстремно в страната, което да предизвика предсрочни избори, а аз подобно нещо не виждам", обясни депутатът от РБ. Той смята, че участието на реформаторите в управлението е изключително важно. Първоначалните цели на коалицията са изпълнени и с подписването на меморандума за общо управление с ГЕРБ ще се запази целостта й.

"Много ми се иска в "Движение България на гражданите" да не бъдат толкова емоционални, откакто се оформиха две течения в Реформаторския блок, по-бързо се вземат решения", каза още Румен Христов.

"Меморандумът не е повод за допълнителен диалог, а е времевият срок за подписаното", допълни зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева от ДБГ. Тя не смята, че "колегите в Реформаторския блок ще предприемат радикален ход" и че някой има интерес да клати държавата. За нея много важно е да се запази политическата стабилност в държавата, която помага за добра бизнес среда и инвестиции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика