Изскубаха 120 кипариса от новоизградена детска площадка

120 кипариса, засадени през есента на м.г. на новоизградената детска площадка в кюстендилското с. Пиперков чифлик, са били изскубнии, съобщиха от полицията.

Кметът на селото, което е само на 2 километра от областния град, Стефан Котев каза, че крадците, опустошили парковата площадка от 1 декар, са действали посред нощ. Живеещи наблизо забелязали към 2,30 ч. в неделя паркирало до детския кът сиво ауди комби, кюстендилска регистрация, записали и номера. Това дава надежди полицията да ги открие, коментира управникът, който кара пети пореден кметски мандат. Според него крадците са направили два-три курса. Като усетили, че са забелязани, офейкали - на мястото намерели 20 кипариса, които не могли да качат в колата от бързане.

Всеки от кипарисите, които се били вкоренили добре, е 30 лева, а за цялата детска площадка са похарчени около 15 хиляди лева.

Местните коментират, че декоративните храсти вече са продадени или доставени по за някой частен дом или обект. Сега в Чифлика ще трябва да осигурят пари за нови кипариси, които да засадят на зейналите ямки по площадката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони