Иван Портних: Варна привлича все повече компании от сферата на дигиталните технологии

Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Изскубаха 120 кипариса от новоизградена детска площадка

120 кипариса, засадени през есента на м.г. на новоизградената детска площадка в кюстендилското с. Пиперков чифлик, са били изскубнии, съобщиха от полицията.

Кметът на селото, което е само на 2 километра от областния град, Стефан Котев каза, че крадците, опустошили парковата площадка от 1 декар, са действали посред нощ. Живеещи наблизо забелязали към 2,30 ч. в неделя паркирало до детския кът сиво ауди комби, кюстендилска регистрация, записали и номера. Това дава надежди полицията да ги открие, коментира управникът, който кара пети пореден кметски мандат. Според него крадците са направили два-три курса. Като усетили, че са забелязани, офейкали – на мястото намерели 20 кипариса, които не могли да качат в колата от бързане.

Всеки от кипарисите, които се били вкоренили добре, е 30 лева, а за цялата детска площадка са похарчени около 15 хиляди лева.

Местните коментират, че декоративните храсти вече са продадени или доставени по за някой частен дом или обект. Сега в Чифлика ще трябва да осигурят пари за нови кипариси, които да засадят на зейналите ямки по площадката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.