Приеха закона на Пеевски, Цонев и Хамид срещу вторичното разграбване на КТБ

Д-р Ангел Кунчев: Очаква ни по-сериозна грипна епидемия в края на януари

Арестуваха бивш служител на ЦРУ за незаконно придобита свръхсекретна информация

Йенс Столтенберг на официално посещение в Македония

Над 1000 отменени полети от Хюстън заради лошото време

Бойко Борисов и Антонио Таяни: Ще работим заедно за успеха на ЕС

Фермерски блокади в Гърция от 22 до 28 януари

Премиерът Бойко Борисов представя пред Европарламента приоритетите на българското председателство Те са: Бъдещето на младите, Западните Балкани, сигурността и дигиталните умения

Парламентът обсъжда утре ратификацията на договора за добросъседство между Македония и България

Елена Йончева отговори с „не“ на всички въпроси от Делян Добрев

Плевенски криминалисти установиха двама ало измамници

Студът вае ледени скулптури в Чикаго

Жители на Бургас излизат на протест срещу системното замърсяване на въздуха

Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

9500 литра контрабандно гориво открито в бензиностанция в Асеновград

9500 литра контрабандно дизелово гориво е открито в резервоар в бензиностанцията „Мусчо“ на входа на Асеновград, собственост на родителите на бившия футболист на „Ботев“ (Пд), ЦСКА и „Етър“ Дормушали Саидходжа, съобщи зам.-директорът на Областна дирекция на МВР комисар Георги Георгиев.

„Бензиностанцията е запечатана за 48 часа. Нелегалното гориво е било в цистерна, заровена в земята, липсваща в схемата на бензиностанцията и не е свързана с нивомерна система. Констатирано е наличието на допълнителен електронен блок, свързан с електронна система фискална памет (ЕСФП), за който се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП. Установено е наличие на около 4000 литра гориво, за което не са представени документи, има разлика в отчета за наличното количество. Целият обект е поставен под охрана до извършване на последващ контрол в присъствието на специалисти. Засега няма задържаниФ, каза още комисар Георгиев. Бензиностанцията е инспектирана, тъй като е била подадена като рискова от Междуведомствения координационен център на ГДБОП.

Към 16 часа в понеделник бензиностанция „Мусчо“ в Асеновград все още не беше отворена, установи репортерска проверка на „Труд“, която засече инспектори от Агенция „Митници“ да ровят документацията на фамилната фирма. „Жертва сме на „поръчка“ на конкуренти и то не местни или от Пловдив, а от най-високо място и затова ни се изсипаха едновременно над 20 проверяващи. На същите цени като нас – 0,73 лв. за 1 л газ, 1.55 лв. за 1 л дизел и 1.67 лв. за 1 л бензин А-95 продават още 3 бензиностанции в радиус от 1 км, но проверяват точно нас. Зареждаме с гориво от „Лайт Комерс“ и „Лукойл“, които ни предлагат по-добри условия от „Петрол“. Затова се отказахме от „Петрол“. Информациите за нелегална цистерна са пълна глупост – това е една бака, събираща 17 000 тона дизел в самия двор на бензиностанцията. Срокът за счетоводното приключване на годината е 31 март и когато то бъде извършено, ще стане ясно, че за контрабандно гориво и дума не може да става“, твърди Дормушали Саидходжа. Месечно на бензиностанция „Мусчо“ се продават 150-160 хиляди литра дизел, а законът позволява разлика от 0,3% заради високите летни температури.

Допълнителният електронен блок бил монтиран заради честите токови удари и да не се прекъсна ЕСФП, а не за да бъде тя манипулирана, обясни още Дормушали Саидходжа. „Можем да си позволим по-ниски цени от големите вериги, защото пестим от всичко – заплати, ток, административни разходи. Така мoже да си позволим марж от 6 до 8 стотинки на литър в сравнение с цените, на които купуваме горивото от „Лукойл“, допълниха собствениците на „Мусчо“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.