Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дмитрий Песков: Уважаваме правото на Турция да се защитава чрез операцията в Сирия

Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

Чуждите посланици, говорещи български език, учредиха свой клуб

9500 литра контрабандно гориво открито в бензиностанция в Асеновград

9500 литра контрабандно дизелово гориво е открито в резервоар в бензиностанцията „Мусчо“ на входа на Асеновград, собственост на родителите на бившия футболист на „Ботев“ (Пд), ЦСКА и „Етър“ Дормушали Саидходжа, съобщи зам.-директорът на Областна дирекция на МВР комисар Георги Георгиев.

„Бензиностанцията е запечатана за 48 часа. Нелегалното гориво е било в цистерна, заровена в земята, липсваща в схемата на бензиностанцията и не е свързана с нивомерна система. Констатирано е наличието на допълнителен електронен блок, свързан с електронна система фискална памет (ЕСФП), за който се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП. Установено е наличие на около 4000 литра гориво, за което не са представени документи, има разлика в отчета за наличното количество. Целият обект е поставен под охрана до извършване на последващ контрол в присъствието на специалисти. Засега няма задържаниФ, каза още комисар Георгиев. Бензиностанцията е инспектирана, тъй като е била подадена като рискова от Междуведомствения координационен център на ГДБОП.

Към 16 часа в понеделник бензиностанция „Мусчо“ в Асеновград все още не беше отворена, установи репортерска проверка на „Труд“, която засече инспектори от Агенция „Митници“ да ровят документацията на фамилната фирма. „Жертва сме на „поръчка“ на конкуренти и то не местни или от Пловдив, а от най-високо място и затова ни се изсипаха едновременно над 20 проверяващи. На същите цени като нас – 0,73 лв. за 1 л газ, 1.55 лв. за 1 л дизел и 1.67 лв. за 1 л бензин А-95 продават още 3 бензиностанции в радиус от 1 км, но проверяват точно нас. Зареждаме с гориво от „Лайт Комерс“ и „Лукойл“, които ни предлагат по-добри условия от „Петрол“. Затова се отказахме от „Петрол“. Информациите за нелегална цистерна са пълна глупост – това е една бака, събираща 17 000 тона дизел в самия двор на бензиностанцията. Срокът за счетоводното приключване на годината е 31 март и когато то бъде извършено, ще стане ясно, че за контрабандно гориво и дума не може да става“, твърди Дормушали Саидходжа. Месечно на бензиностанция „Мусчо“ се продават 150-160 хиляди литра дизел, а законът позволява разлика от 0,3% заради високите летни температури.

Допълнителният електронен блок бил монтиран заради честите токови удари и да не се прекъсна ЕСФП, а не за да бъде тя манипулирана, обясни още Дормушали Саидходжа. „Можем да си позволим по-ниски цени от големите вериги, защото пестим от всичко – заплати, ток, административни разходи. Така мoже да си позволим марж от 6 до 8 стотинки на литър в сравнение с цените, на които купуваме горивото от „Лукойл“, допълниха собствениците на „Мусчо“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.