Ген. Михов: Чакаме Ненчев да реши за новия изтребител

Аз работя не лошо с военния министър Ненчев, но все още чакаме от него да реши въпроса с новия изтребител. Това заяви ген. Михо Михов, председател на парламентарната Комисия за отбрана по бТВ.
Той беше категоричен, че след празниците депутатите ще зададат този въпрос на военния министър.
Самолетите по линия на полския договор са една панацея, която ние чакаме да реши проблема с въздушната охрана на България. Така страната ни ще може да се пази сама, допълни ген. Михов.

Днес Съветът по отбрана ще разгледа и приеме предложение за проект за инвестиционен разход за придобиване на нов тип боен самолет за Военновъздушните сили.
Според военния министър са заделени 80 млн. лева за първата вноска за новия самолет.

Ген. Михов коментира и оградата по границата с Турция, като подчерта, че средствата не са стигнали още през май месец да се изгради половината.Според ген. Михов наборната служба трябва да се възстанови, но в разумни граници. По думите му това ще е полезно за цялата ни нация, а армията има капацитет да подготви младото поколение във военно отношение и в патриотизъм.

Според него в момента армията е в твърде намален състав – по-малко от 26 хил. души при препоръчителни 40 хил. той напомни, че армията има и нова задача – да охранява границата. По думите му няма как войниците на границата да са без оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини