Бургас ограничава скоростта на градско на 35 км/ч

Община Бургас иска да ограничи максималната скорост за движение в града на 35 км/ч заради много инциденти, причинени от несъобразена скорост, предава Дарик.

След множество жалби от граждани, директори на училища и детски градини, общината решава да вземе кризисни мерки. Администрацията на крайморския град смята да въведе мярката първо около местата с концентрация на инциденти и в междублоковите пространстна.

"Много от бургазлии са недоволни от високата скорост на движение в някои участъци, особено в междублоковите пространства. Предстои поставянето на необходимата сигнализация, която да указва новата позволена максимална скорост от 35 км/ч. Надяваме се, че ще успеем да намалим значително пътните инциденти", обяви кметът на Бургас Димитър Николов.

По думите му към днешна дата в Бургас има над 200 000 автомобили, а възможност заразширение на бургаските улици почти липсва.

"Не можем да успеем да осигурим големи пространства за скоростни отсечки. Затова и взехме това решение. Ако тази инициатива се окаже успешна ще я приложим и в останалите жилищни райони", допълни още Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони