Експерт: Плащаме два пъти по-високи сметки за парно от реалното

Два пъти повече топлинна енергия се начислява на абонатите на „Топлофикация” от тази, която реално се ползва. Това заяви експертът Благой Порязов.
Според негови изчисления сградната инсталация разпределя най-много енергия на първите етажи, а най-малко се усеща на последните етажи в блока. Ако се сложат реални измервателни уреди и се направи правилно методиката, никой няма да плаща повече отколкото потребява, категоричен беше той.

Порязов допълни, че още през 2013 г. е депозирал в министерството на икономиката модел на методика за отчитане на топлинната енергия, но досега няма отговор от там.
На пресконференция днес експерти ще представят писма до всички институции, отговорни за проблемите с „Топлофикация”, в които освен въпроси има и препоръки.

Защо „Топлофикация” не ми плаща такса, че през моето жилище минават тръбите на комшията отгоре, попита Божана Апостолова, поетеса и издател. Тя напомни, че в Европа потребителите не плащат за нещо, което не ползват, а у нас хората са товарени със сметки, въпреки че не ползват парно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес