Махаме тунелите по „Хемус”, спестяваме 150 млн. лв., обяви премиерът

Обществените поръчки са спрени по законосъобразен начин. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

„За АМ „Струма” се е явила една фирма, която сега обжалва, но изобщо никога не се е занимавала със строителство. Предполагам, че това е отмъщение. Ние, законосъобразно, така както казва закона, сме спрели и чакаме да минат процедурите.”, допълни той.

Автомагистрала „Хемус” е проектирана за скорост от 140 км/ч, затова между двете мантинели има 3 метра платно, тя става по-широка. Сега я събираме и това автоматично намалява скоростта от 140 км/ч на 120 км/ч. Вече няма да има нужда от тунели. Ще я направим и поне 100-150 млн. лв. ще ни останат”, посочи премиерът Борисов. По думите, може да се отчете като грешка, че е търсена проектна скорост от 140 км/ч. На въпрос чия е грешката, той отговори: „На тази агенция, която е подготвяла проекта. Мисля, че е по-добре планината да бъде мината със 120 км/ч, което ще ни спести пари. Не е нужно да ускоряваме скоростта точно в планината”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.