Колко е разликата между хубавата и грозната жена?

Майка от София твърди, че неизвестна жена нападнала детето й пред училище Смята, че агресията е на расистка основа, защото детето е мулат

Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Кола блъсна и уби пешеходка във Враца

Автобус с деца катастрофира край Ямбол Няма пострадали при инцидента

Извадиха тела на шестима загинали след изригването на вулкан на остров Уайт

Мъгла в района на проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински и „Приморски“

Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Консервативната партия на Борис Джонсън печели мнозинство в британския парламент

Очаква ни затопляне на времето Температури около и над 15 градуса

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

Плевнелиев не иска „да търсим баланс с държави на изток от нас”

Не да търсим безумни и излишни баланси с държави на изток от нас, а да се държим като европейци. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си на дискусията за Глобалните цели на ООН на тема „Бизнесът – сила за добро“. Думите му са по повод създадената от парламента временна анкетна комисия, която да провери дали Турция и Русия се бъркат във вътрешната ни политика.

„Когато слушам за създаването на комисии в Народното събрание, които да проучват външно влияние, отново се питам дали ние разбрахме, че това, което се очаква от нас, е много просто. Не да търсим безумни и излишни баланси с държави на изток от нас, а да се държим като европейци, да бъдем европейци. Това ни завеща Левски.“, заяви президентът.

Според него ни трябва България 2030. Трябва да стъпим на Европа 2030 и трябва да стъпим на нашата идея, нашата посока и нашата цел за социално-отговорна икономика и работеща демокрация, каза Плевнелиев.

Той критикува и непрекъснатите коментари на политици, че страната ни се нуждае от промяна на доктрини, за да изпълни поставените цели за устойчиво развитие. „Отново ще засипваме хората от телевизионните екрани, че нямаме план, нямаме посока. За пореден път ще пишем стратегии. Така беше и в системата на правораздаване. Това, което ни трябва, е не да предефинираме Левски и Ботев, не е да се самозасипваме с ненужни констатации как нямаме план и посока. Имаме идеал и план и това е Европа“, отсече президентът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.