Чака ни топъл и слънчев последен работен ден

Топъл и слънчев ще бъде последният работен ден за тази седмица. Въпреки, че температурите ще започнат да се понижат, ще останат сравнително високи и минималните ще са между 4° и 9°, максималните - между 13° и 18°. През следващото денонощие облачността над страната ще бъде променлива. През нощта слаби превалявания от дъжд ще има на места в Северна България.

През деня превалявания ще има на повече места в Южна България, а над Северна облачността често ще намалява до предимно слънчево. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, цитирана от "Фокус". Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

В Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър.

По Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна по южното крайбрежие и там на места ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от изток-североизток и ще отслабва. Максималната температура на въздуха ще бъде 14° - 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над масивите от Югозападна България, където ще има превалявания от дъжд, над 1800 м – от сняг. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен, от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 1°. В четвъртък облачността ще се увеличи и вплътни. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. През деня само на отделни места са възможни слаби превалявания.

Привечер от запад валежите ще се активизират и през нощта срещу петък и в петък на много места ще вали. От северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява и на места в западната част на Предбалкана и високите полета в Западна България през нощта и в ранните сутрешни часове е възможно дъждът да премине в сняг. По-късно в петък постепенно валежите ще спират, а през нощта срещу събота и облачността от запад ще се разкъсва и намалява. В събота ще се установи слънчево време, сутринта ще е доста по-студено от предишните дни. През деня северозападният вятър ще отслабне чувствително и ще се ориентира от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини