Опит за въоръжен грабеж на магазин в София, собственикът дава 2000 лв. за информация за нападателя

2000 лева награда дава собственик на магазин за мобилни телефони в София за информация, която да доведе до залавянето на въоръжен крадец, съобщава Нова телевизия.

На 18 февруари вечерта мъжът с влиза в търговския обект и насочва пистолет срещу продавача. Докато момчето зад щанда изпълнява инструкциите му, влизат още двама души. Те се притичат на помощ, след като са видели какво се случва на охрнителните камери, свързани с помещението в съседство, където се ремонтират GSM-апарати.

Започва борба, при която крадецът опитва да стреля, но оръжието засича. След това бяга извън магазина и до днес полицията го издирва.

"Стоя и си работя тук и влезе младеж с едно пликче. Бръкна в него и извади пистолет. Каза да му дам парите. След това се опита да счупи витрината, където са телефоните. Не успя и ми заповяда да я отключа. Точно тогава колегите дойдоха. Започна борба, а той викаше - "Какво правите, ще ви изпозастрелям" . Опита, но нещо му стана с пистолета и избяга. Взе около 900 лева от оборота", разказва продавача Александър Тошев. Той си спомня, че нападателят бил много висок, над 1.90 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право