Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Кметът на Сливен: С облигационния заем за 25 милиона лева ще дадем добър сигнал

Облигационният заем за 25 млн. лева, който искаме да получим, е много важен за Сливен, за преструктурирането на общинския дълг. С него ще влязат доста пари в сливенски фирми, на които общината дължи средства по капиталовата програма, и те от своя страна също ще се разплатят. Ще дадем и добър сигнал, че доверието на кредиторите към нашия град се завръща – така кметът на Сливен Стефан Радев /ГЕРБ/ коментира внесеното предложение в местния парламент за гласуване на облигационния заем.

„Имах опасения, че тази тема е далеч от гражданите, тъй като на част от хората не им е толкова ясна връзката между финансовото състояние на общината и личните им финанси“ – каза кметът и допълни, че въпреки опасенията, идеята срещнала подкрепа. Единствените забележки били за това, че лихвата била плаваща. „Но няма кредитор, който за дълъг срок от време да даде фиксирана лихва, пазарите се менят. То е все едно да сключиш договор с магазина, че ще купуваш хляб за 90 ст. през следващите 15 години“ – обясни Радев.

С облигационния заем ще бъдат погасени два кредита на общината за 12 млн.лева с лихва около 5 процента, като очакванията са, че лихвата по облигационната емисия ще е около 2 пъти по-малка. Ще се разплатят стари задължения по капиталовата програма, някои от които са още отпреди 6-7 години, а над 1 млн.лева ще бъдат вложени в довършването на концертната зала „Сливен“. Срокът за погасяване на заема е 15 години, с гратисен период от 2 години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.