Математическата гимназия в Бургас чества 45 години

Бургаската Природо-математическа гимназия "Академик Никола Обрешков" чества 45 годишен юбилей. Тържествата започват от тази събота със състезание по математика за учениците от 1 до 7 клас, а кулминацията им ще е празничен концерт.

В Морското Казино ще бъде представен новият сборник, който учителите от гимназията- първенец са съставили по повод празника. Сборникът е с наименование „Математика в търсене на таланти“. Авторският колектив е подбрал най-доброто от състезанията по математика в последните години, за да улесни подготовката на учениците, борещи се за място в природоматематическите гимназии в страната.

Математическата гимназия на Бургас е най- предпочитана за седмокласниците няколко поредни години, въпреки тежката конкуренция на езиковите. "Предлагаме три профила паралелки- математика, информатика и биология с изучаване на английски език, които са изключително силни, казват преподавателите. Те са горди с абитуриентите си, които се насочват към водещите университети в света със специалности медицина, компютърни науки, архитектура и математика. "Нашите ученици биват приети още много преди завършването на финалната за тях учебната година", коментират в гимназията.

През следващите дни предстоят много вълнуващи моменти за празника на елитното училище. Сред тях са организиране на школа по журналистика, ден на чуждите езици, презентации по история и биология, написване на есе...Ръководството на ПМГ не е подминало и онези учители, които са оставили години от своя живот пред черната дъска, създавайки победители в олимпиади и състезания. Тържествен педагогически съвет ще събере 45 преподаватели, останали в историята на училището с успехите на своите възпитаници и настоящия педагогически колектив. Събитието е предвидено като среща на поколенията, посветена на историята, традициите, настоящето и бъдещето на ПМГ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони