Марая Кери плаща 47 000 долара за глезотии на кученцата си. Вижте колко пари хвърлят звездите за любимците си

Някой от световно известните личности пръскат луди пари за домашни любимци и за отглеждането им. Познавайки ексцентричния им и луксозен начин на живот, едва ли е учудващо, че хвърлят пет, дори шестцифрени суми за питомниците си.
Марая Кери е една от тях. Певицата има осем кученца и отделя по 47 000 долара годишно, за да ги глези, пише econ.bg. Марая си има любим SPA център за кучета и редовно води животинките си там. Правят им масажи, маски за лице, маникюр. Любимците на Кери си имат и шофьор, който да ги разхожда насам-натам.

Преди време Майк Тайсън си отглеждаше три застрашени от изчезване бели бенгалски тигри. Цената на всеки от тях е била 70 000 долара, а изхранването на „котетата“ за година възлизало на близо 200 000 в зелено. Освен това, Майк плащал по 125 000 долара годишна заплата на треньора, който се грижел за тигрите в отсъствието на техния господар. След като изпадна в тежка финансова криза, Тайсън бе принуден да продаде екстравагантните си домашни любимци.

Никълъс Кейдж е привърженик на нестандартните домашни любимци. До скоро актьорът си отглеждаше две кралски кобри и един октопод на обща стойност 275 000 долара. Когато си взе октопода за домашен любимец, актьорът заяви, че това ще му помогне в актьорската игра. Така и не стана ясно как точно мекотелото с осем пипала може да се окаже полезно в тази сфера. Заради финансови затруднения Кейдж ги продаде.

Рапърът Ванила Айс си има вид кенгуру от едра порода, купено за 4000 долара. Храната му за месец излиза по 200 долара. Понякога се налагат и допълнителни разходи – преди няколко години кенгуруто Бъки Бъкару, заедно с козела Панчо, избягаха от дома на Ванила Айс и предизвикаха суматоха във Флорида, преди да бъдат заловени от местните отговорници за защита на животните. Собственикът им трябваше да си плати съответната глоба.

Микропрасенцата, създадени като част от научен експеримент, се превърнаха в актуални домашни любимци за света на звездите. Виктория Бекъм, например, купи на Дейвид двойка такива прасенца. Кръстиха ги на прятелите си Елтън Джон и Дейвид Фърниш. В сравнение с останалите показани тук животни, малките сладури не са чак толкова скъпи – Виктория е платила за тях само 2 500 долара.

Най-богата немска овчарка има 124 милиона долара

Овчарката Гюнтер IV оглавява списъка за най-богатите животни в света. Баща му - Гюнтер III е имал богатство от 124 милиона долара, което му било оставено от тяхната собственичка графиня Карлота Либерщайн след смъртта ѝ през 1992 година. След това фондът за Гюнтер III се прехвърлил на сина му Гюнтер IV. Тази немска овчарка може да купи имението на Мадона в Маями и цял живот да яде бели трюфели.

Едно от най-богатите животни в света е симпатично шимпанзе на име Калу, което притежава 109 милиона долара в пари и имоти. Собственичката му – аристократката Патриша О'Нийл взела решение да остави парите си на Калу, за да е сигурна, че нейният съпруг няма да получи нито цент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл