Менда Стоянова: В доклада на „Аликс партнърс” няма нова информация за фалита на КТБ

Няма никаква нова информация в доклада на „Аликс партнърс” за фалита на КТБ. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова. По думите й в документа пише същото, както в доклада на комисията. Няма и има имена, които да бъдат интересни.

„Не бива да забравяме, че „поръчахме” това разследване с една много важна цел - да се проследят всички парични потоци, както и активите, доколкото е имало обезпечени такива, къде се намират те и да се препоръча начина, по който те биха могли да бъдат върнати в патримониума на банката в несъстоятелност и осребрени", посочи Стоянова пред БНТ.

Тя отбеляза, че разследващата компания няма как да изпълни препоръките, които е дала в доклада. По тях действат синдиците, които вече вземат съответните мерки, но те подлежат на жалби и на разглеждане в различни съдебни инстанции.

„Неслучайно вчера на правна комисия беше приет още и един законопроект за промяна в Закона за банковата несъстоятелност с цел усъвършенстване на технологията, по която тече тази банкова несъстоятелност. Законът е писан отдавна и за първи път той се налага на практика и е съвсем нормално да излизат несъвършенствата и те да се чустят постепенно. Ние също помагаме на синдиците да действат по-бързо и по-качествено и те го правят”, уточни Стоянова.

„Мен ме притеснява, че за пореден път чрез закон ние ще дадем един сигнал, че в България можем да нарушаваме принципи на правото на икономиката на предвидимостта на средата. Сигналът го даваме най-вече към чуждите си инвеститори и партньори”, отбелязва още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика