Държавните музеи - безплатни за празника

Всички държавни музеи ще приемат утре на националния празник ученици и учители безплатно. Необходимо е само на входа децата да представят ученическа карта или бележник, а учителите - служебна карта или бележник от директора.

Безплатният вход ще важи за 8 държавни музея - Национален исторически музей, Националната галерия в София (включително Квадрат 500), Национален политехнически музей, София, Национален музей “Земята и хората”- София, Национален литературен музей - София, Национален музей Шипка-Бузлуджа в Казанлък, музей “Христо Ботев” - Калофер, музей “Васил Левски” - Карлово.

Министрите на образованието и на културата Меглена Кунева и Вежди Рашидов призоваха всички родители да заведат децата си, за да видят националните светини и да се запознаят със славната история на България. На Шипка посещенията ще бъдат безплатни не само за ученици и учители, но и за всички български граждани. По традиция служителите очакват хиляди посетители в тържествения ден. В монумента ще бъде открита изложбата “Войната през погледа на военните кореспонденти” с експонати от фондовете на исторически музей “Искра” в Казанлък. На официалните чествания в подножието на паметния връх се очаква да присъстват вицепрезидентът Маргарита Попова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини