Пратиха на принудително лечение мъж след системен тормоз

Пратиха на принудително лечение в психиатрията в Кърджали 67-годишен мъж, който от години тормози старците в дома за възрастни хора в село Фатово.

Атанас Ч. от смолянското село Фатово останал ерген и от няколко години е настанен в Дома за стари хора в селото, където ежедневно притеснявал останалите 81 старци и 40 души персонал. От дома му уредили пенсия, добавки, безплатна операция на очите. Въпреки това редовно обиждаше и тормозеше хората всеки ден, а не можехме да го пратим на преглед, защото отказваше какъвто и да е лекар, разказват запознати със случая.

Мъжът се събличал редовно гол, поливал вода по стълбите, за да се заледят и да падне някой, чупил телевизори и шкафове, махал дръжки на врати, размазвал нечистотии по стените, отказвал да се къпе, редовно бягал и се връщал с въшки, бълхи и краста, просел по улиците на Смолян, събличал се гол на бензиностанции и в заведения в областния град. След десетки жалби от пенсионерски клубове, заведения, персонал и домуващи от дома поискали чрез съда да бъде принудително лекуван, тъй като всеки опит да го заведат на лекар се проваля.

Освидетелстван е в психодиспансера в Смолян с личностово разстройство и начална личностова деградация по алкохолен тип. Изпратен е за принудително лечение за три месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони