Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Най-малко 43 души загинаха при пожар в Индия Други 16 са приети в болница

На младини принц Филип искал да се жени за друга Кралица Елизабет Втора и съпругът й отпразнуваха 72 години от сватбата си

Михаил Миков: Да сведем глава пред всички онези, които извоюваха свободата на българския народ

„За нас българите 3-и март е дата, която слага край и поставя начало. Със Санстефанския мирен договор приключва Руско-турската освободителна война, завършва петвековен мрачен период в историята ни – робството. Наричаме го така, не за да спорим с авторите на една или друга академична или политическа формулировка, а защото предците ни, независимо от положението си в Османската империя, са имали статута и живота на поробени”. Това написа във фейсбук в поздравление към всички българи председателят на БСП Михаил Миков по повод националния празник, съобщава пресцентърът на партията.

По думите му всеки може да прелисти записките им, да си спомни стиховете им, да прочете дописките на чуждите кореспонденти, приятелите на България.

„Днес празнуваме 138 години от Освобождението. Дължим го на Русия. На този ден се покланяме пред силата на духа и характера на тези българи, съхранили българското през вековете и позволили да възкръсне българската държава”, казва още Миков. Според него всяка следваща година дава повод на поколенията за равносметка и сравнение – по-свободна ли е днес България, по-независима ли е, по-достоен ли е животът на нейните граждани, има ли с какво да се гордеем и за какво да съжаляваме.

„Нека днес да сведем глава пред всички онези, които извоюваха свободата на българския народ – с щик, с перо, със себеотрицание и саможертва. Поклон пред българи, руси, финландци и румънци, близки и далечни братски народи, които проляха кръв на българска земя, за да го има Освобождението!”, завършва лидерът на БСП Михаил Миков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.