Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

500 хил. души обречени на гладна смърт заради климатичните промени

Ефектите от климатичните промени върху производството на храна могат да доведат до допълнителни 500 хиляди смъртни случая до 2050 г. Това показва проучване на Организацията по прехрана и земеделие към ООН, цитирано от „Франс прес”.

Ако настоящите нива на парникови газови се запазят, това ще доведе до увеличаване на недостига на храна с около 1/3 преди средата на века, отбелязва се в изследването.

През 2015 г. 800 милиона души по света са страдали от недохранване, т.е. не са можели да си набавят дневния минимум калории.

9 млрд. души население до 2050 г.

С увеличаването на световното население от 7 до 9 милиарда до 2050 година производството на храна ще трябва да се разшири много по-бързо, за да може всички хора на планетата да имат достъп до достатъчно храна.

Но глобалното затопляне – на път е температурата да се увеличи до 3 градуса по Целзий в сравнение с нивата преди Индустриалната революция, заплашва да затрудни или да направи невъзможен достъпът до продоволствие, алармират експерти.

Ефектите от климатичните промени се очаква да намалят качеството на реколтата, което може да доведе до по-висока цена на хранителните продукти и да се намали консумацията, според изследването, публикувано в здравния журнал “The Lancet”.

Голяма част от смъртните случаи се прогнозира да бъдат в Китай и Индия.

Дори ако държавите успеят да задържат покачването на глобалната температура до 2 градуса по Целзий, предполага се, че ще има допълнителни150 хиляди смъртни случая заради промените в хранителните навици и приемането на калории.

В изследването са използвани селскостопански икономически модели с различни прогнози за парниковите емисии и оценка на влиянието върху световното производство на храна, търговията и потреблението през 2050 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.