Глобиха баща и син заради просташко отношение към униформени

Баща и син от Гоце Делчев отнесоха смешна парична глоба от по 500 лева за просташко и арогантно отношение към органите на реда.

Районният съд им наложи административни наказания за неуважение към полицаите след скандал за неправилно паркиран автомобил.

Нелепата случка се разиграла на 26 февруари в района на кооперативния пазар в общинския център.

Около 11 часа сутринта бащата и синът паркирали товарен камион „Пежо Партнер“ на завоя, където има знак, че паркирането и спирането е забранено.

Нарушителите обаче били спипани от дежурен автопатрул. Водачът А. А. не се стреснал при вида на униформените и им казал, че отива за пет минути до близкия магазин. След това се върнал заедно с баща си Иван А.

Полицаите обаче търпеливо чакали и потърсили личните документи на шофьора, за да му съставят фиш.

Когато униформените връчили глобата на водача, той невъзмутимо им заявил: „Избършете си задника с фиша“.

Полицаите му разпоредили да влезе в патрулката. В това време обаче бащата се развикал: „Махни ги тия, трябва да вървим“. Крайно инервен бащата продължил да ругае и обидил единия униформен служител с думите: „Мърльо с мърльото, ти ще ми кажеш какво да правя“.

Полицаят хванал възрастния мъж за ръката, но същият го избълскал с думите „сиктър от тук“.

В крайна сметка двамата нарушители били арестувани и предадени на съд. В съдебна зала двамата признаха вината си и съжалиха за неуважителното си отношение към органите на реда.

Това ги спаси от по-строго наказание. В крайна сметка бащата и сина отнесоха само парични глоби от 500 лева глоба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право