Хапвайте боровинки и кисело мляко за плосък корем

Грейпфрут, нискомаслено кисело мляко, боровинки и орехи са сред храните, които задължително трябва да включите в менюто си, ако искате да се радвате на плосък и стегнат корем. С наближаването на лятото идва времето да влезем във форма, но ето какво е добре да хапвате, ако искате да отслабнете в тази проблемна област.

Диетата за плосък корем абсолютно изключва консумацията на мазно и на сладко. Най-полезни са режимите с консумация на кисело мляко или оризовата диета. Оризът е от храните, които засищат и топят мазнините.

Режимът за плосък корем не може да мине без плодове. Те обаче не са в ролята на десерт, а на отделно ястие. Най-лесно ще стопите мазнините като хапвате грейпфрут всеки ден. Редица изследвания показват, че този плод топи мазнините и то точно около корема. Боровинките също са изключително полезни и освен, че са силен антиоксидант забързват метаболизма и помагат за намаляването на обиколката в тази проблемна област.

Ако не можете да спазвате прекалено строгите диети за плосък корем, наблегнете на храните, които съдържат голям процент влакнини. Такъв тип хранене пълни стомаха, без да предизвиква негативни странични ефекти като запек или подуване.

Основата на диетата за плосък корем се състои от зеленчуци, богати на влакнини, както и от зърнени храни със същите качества – това са кафявият ориз, бобовите култури, краставиците, различните зелени салати.

Яйцата също са важна храна за плосък корем. Те са богати на натурални елементи, които изгарят мазнините и са идеален старт на деня, защото съдържат аминокиселини, които възстановяват тялото и зареждат с енергия.

Пуешко месо и киноа за мускулна маса

Правилното хранене може да ви помогне не само да изгорите мазнините в областта на корема, а и да ускорите процеса на изграждане на мускулна маса, разбира се в съчетание с подходящи тренировки.

Въглехидратите са важен хранителен елемент за тялото и те също помагат при добавянето на мускулна маса. Сладките картофи са един от най-вкусните и подходящи източници за подпомагането на процеса на изграждане на мускулите. Освен това са пълни с витамини и минерали и поддържат нормални нивата на кръвната захар. Говеждото месо добавя висококачествени протеини към диетата ни. Приносът му за изграждането на мускули е клинично доказан от редица изследвания. Те сочат, че синтезирането на мускулните протеини се повишава с над 50% дори след изяждането само на 120 г говеждо месо.

Пуешкото месо е една от най-недооценените храни, които изграждат мускулите. То е фантастичен източник на протеини и добър източник на 11 витамина и минерала. Според последните проучвания пуешкото може да помогне за предотвратяване на някои видове рак. Киноата също е чудесно допълнение към менюто ви за изграждане на мускули. В 100 грама има 14 грама протеини заедно с незаменими аминокиселини.

Стресът и алкохолът трупат килограми

Редица изследвания доказват, че освен генетичната предразположеност, стресът е главен виновник за натрупването на мазнини около талията. Той повишава нивото на кортизол над нормалните граници, а това значи натрупване на мазнини по корема.

При жените менопаузата може да бъде водеща причина за закръгленото коремче, поради различните нива на хормоните в този период. Бавен метаболизъм, напреднала възраст, лошо храносмилане и непълноценно хранене също могат да бъдат отговорни за напълняването на корема.

Алкохолът също пречи на плоския корем, като според някои специалисти дори една чаша вино е достатъчна да се натрупат мазнини, тъй като нивото на кортизола се повишава и от него. Освен това според проучванията при пушачите има по-голямо на натрупване на мазнини в коремната област, докато при непушачите се разпределят по-равномерно по цялото тяло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл