1,9 години затвор за измама със земи

Окръжният съд във Велико Търново е постановил 1 година и 9 месеца затвор при строг режим за търновка, която е уличена в измама с чужди ниви. С отреденото наказание окръжните магистрати са потвърдили изцяло наложената от Районния съд в старата столица присъда.

Тодорка Т. е призната за виновна за извършена измама, при условията на продължавано престъпление. Тя извършила дръзкото престъпление в изпитателния срок на предходно осъждане за измама, за което й е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца. Към тази присъда са добавени и нови 3 месеца затвор и така Тодорка Т. ще трябва да изтърпи общо 1,9 г решетки при строг режим.

Две съдебни инстанции признаха Тодорка Т. за виновна в това, че за времето от август 2013 г. до 18 февруари 2014 г. в град Полски Тръмбеш, с цел да набави за себе си имотна облага е завлякла Георги Г. Той е земеделски производител, обработващ земи в землищата на Полски тръмбеш и на великотърновското село Ресен.

Тодорка Т. се представила за лицето Слава А. от град Русе, чиито земи пострадалият обработвал, като на четири пъти поискала от него пари. Извършителката твърдяла, че си е счупила крака, ще й сменят става и й трябват средства за лечението, както и за пътуване до чужбина, за да прибере прахта на починалата си снаха, за повторно лечение и за пътуване от Русе до село Обединение.

Тодорка Т. взела парите на заем от земеделеца, като го уверявала, че средства ще бъдат компенсирани с прехвърляне на 3 декара обработваема земя в негова полза. По този начин причинила имотна вреда на арендатора в размер на 2500 лева.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право