Нов горски шеф в Кюстендил

Инж. Тони Колев /33г/ е новият шеф на държавното ловно стопанствно "Осогово" в Кюстендил, съобщиха от Югозападното горско стопанство преди празниците. Той е магистър по горско стопансство, работи в системата от 11 години. Бил е зам.-шеф на същотото стопанство и познава отлично работата, отбелязват хора от горския бранш в града.

Колегите му са доволни от назначаването на Колев, който е местен - иначе имало вероятност да им изпратят за нов шеф специалист чак от Берковица. ДЛС "Осогово" е най-голямото дърводобивно стопанство в Югозапада - за м.г. е добило 89 хил. куб. м. дървесина, горската площ, която обслужва звеното е 62,141 хектара, каза инж.Колев вчера. Към структурата е и дивечовъдна станция за елени, сърни и диви свине в Осоговския балкан.

Впъреки писмото, което пращаха до регионалното управление 34.та работещи в горското стопанство в Дупница техният нов шеф не е дупничанин - на поста е назначен инж. Иван Панталеев, бивш зам-директор на ДГС в Кресна и шеф на отдел в регионалната дирекция по горите в Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони