Изключиха четирима за 1 г. от ДПС-Шумен

Четирима души са изключени от ДПС-Шумен временно за срок от 1 г. Това са бившият зам.министър по екология от кабинета "Орешарски" Дин Онбаши, бившият зам.кмет на Шумен Седат Кадир, екслидерът на ДПС Гюнай Тефиков и председателката на женското дружество Емине Осман. Решението е взето на заседание на общинския съвет с тайно гласуване, 26 души били "за", шестима против. Това обяви пред "Труд" общинският лидер на ДПС-Шумен Азиз Садула, но отказа повече конкретност. "Това са вътрешнопартийни неща, спазен е уставът на партията, има колективен орган, който е взел решение", каза той.

Няма опасения, нито подозрения, че изключените клонят към Лютви Местан. Според депесари четиримата живеели с идеята на ДПС, но най-вероятно са се отклонили от общоприетото. Те били делегати, но не присъствали на общинската конференция в края на м.февруари. Тогава за лидер бе избран Садула.

Седат Кадир е общински съветник от ДПС в местния парламент на Шумен. Пред "Труд" Садула каза, че няма пречка да продължи да бъде такъв.

Очаква се четиримата да обжалват изключването си. Те претендират, че не са били уведомени, за да присъстват на заседанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика