Тодор Скримов постави рекорд с 10 аса в един мач в Италия

Тодор Скримов постави рекорд по отбелязани асове в един мач за сезона в елитната италианска волейболна Серия „А1“. Националът отбеляза 10 точки направо от сервис, което е най-доброто постижение досега в настоящото първенство. Фурорът на Скримов помогна за успеха на отбора му „Ревивре“ (Милано) срещу „Тонацо“ като гост в Падуа с 3:1 (22, 15, -23, 21). Успехът е четвърти за „Ревивре“ през сезона, а в мача за клуба играха и други двама български волейболисти - Даниел Милушев и Красимир Георгиев.
Само двама състезатели са направили повече асове в един двубой в цялата история на италианския волейбол. Това са Роберто Казаниджа и Митя Гаспарини, постигнали по 11 точки направо от начален удар в срещи съответно в Серия „А1“ и Серия „А2“.
Теодор Салпаров заедно със съотборниците си в руския „Зенит“, записа победа в Шампионската лига. Тимът от Казан, който миналия сезон спечели титлата в лигата, триумфира срещу втория в полското първенство „Лотос Трефъл“ (Гданск) с 3:0 (19, 16, 22). Двубоят бе мач реванш от плейофите и след него „Зенит“ се класира за четвъртфиналите. В първия двубой руснаците спечелиха като гости с 3:1.
Теодор Салпаров игра цял като либеро и се представи на добро равнище.
Междувременно младежкият национал Ивайло Иванов претърпя артроскопия на лявото коляно в клиника в Германия. Очаква се 19-годишният посрещач да е готов за мачовете на държавния тим през лятото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт