"Левски“ загуби 7 точки срещу аутсайдерите

"Левски“ загуби вече 7 точки срещу аутсайдерите. След 0:0 с „Пирин“ на „Аспарухов“ и 0:1 в Благоевград дойде ред и „Монтана“ да натъжи „сините“ - нулево реми на „Герена“ в сряда.

Домакините останаха само с една победа в последните си 5 мача. „Червеният фенер“ в класирането не е печелил 3 точки вече в 11 мача, в които по-рано записа едва 2 ремита - по 1:1 с „Пирин“ и „Ботев“, все у дома.

Дуелът в сряда потвърди - „Левски“ е по-слаб и бележи по-трудно, когато играе с централен нападател. В 5 мача без деветка „сините“ вкараха 6 гола. А във вече 17-те двубоя с острие отборът заби едва 16 пъти, като се броят и заличените засега 2:2 и 2:1 с „Литекс“.

В 71-вата минута дебютира планираният за нов коз Бабатунде Адениджи. Нигериецът впечатли със скорост, техника, напор. „Във форма съм, дошъл съм да вкарвам“, отсече нападателят.

А от 78-ата минута първи мач в елита записа Станислав Иванов. Нападателят е само на 16 години, 3 месеца и 21 дни. „Синьото“ чедо стана петият най-млад дебютант в историята на клуба в „А“ група.

Номер 1 е Николай Петров (на 16 г. и 3 дни при първия му мач през 2004-та), следват Георги Соколов (16 г., 2 мес. и 12 дни през 1958-а), евреинът Ели Зизов (16 г., 2 мес. и 15 дни) и Мариян Огнянов (16 г., 2 мес. и 23 дни, 2004-а) и др.

Поради контузии и наказания „Левски“ излезе без петима, планирани за титуляри. Сред 11-те на „Монтана“ имаше каре бивши „сини“.

Изоставането на „Левски“ от върха стана 10 точки, но се приема без драми - поне на думи, познати от години.

„След почивката бяхме много припряни, неорганизирани - заяви треньорът Стойчо Стоев. - Краят на спора за титлата бе предопределен още с отнемането на точките. Основното е да изградим отбор. Един неудачен резултат не е крайна оценка, възможно е да имаме още.“

Разборът вчера продължи 50 минути.

„През второто полувреме изравнихме силите - каза Емил Велев, треньорът на „Монтана“. - Бяхме се подготвили, знаехме състава на „Левски“ ден по-рано. Имахме шансове за гол. „Левски“ нямаше чисто положение, като изключим един удар в края.“

Гонзо: Стойчо Стоев ще е треньорът

„Отборът игра под нивото си, не успя да използва головите ситуации - коментира спортният директор на „Левски“ Георги Иванов след грешката с 0:0 срещу „Монтана“ на „Аспарухов“. - Да правим сериозни изводи след втория мач ли? Стойчо Стоев ще е треньорът на „Левски“ и не искам да бъда питан повече по тази тема. С него гледаме от първия ден в една посока.

Правилата на футболния съюз не са написани лошо, проблемът е, че не се спазват. За да има Висша лига, трябва да се спазват правилата. Като виждаме какви отбори има без нормални стадиони, дори да има Висша лига, пак ще бъде същото.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ