Лола ди Мола: Дързост и суета на „Оскарите“

Ако се позовем на латинската сентенция virtutis fortuna comes - “Спътник на смелостта е щастието“, то нека да проверим колко смели и респективно щастливи бяха част от гостите на тазгодишното издание на филмовите награди „Оскар“.

Освободена от очакването на награда, Чарлийз Терон се превърна в символ на елегантността на вечерта. Общо 107 карата диаманти украсяваха снагата на снажната южноафриканка на обща стойност около 4 млн. долара - сума, която великолепната актриса разходи, без да й мигне окото. Минималистичният модел на червената рокля на Dior просто бе създаден за цвят като този - един от най-подходящите и харесвани за изяви на червения килим. Без съмнение деколтето ХХL и формата на колието, което подчертаваше допълнително дълбочината му, придават оригиналност и уникалност на дизайна, който се превърна в един от най-аплодираните на „Оскари 2016 г.“.

София Вергара разходи морскосиня рокля на Marchesa с деколте в сърцевидна форма и блестящи детайли. Феновете на актрисата със сигурност останаха доволни от вярната на обичайния й стил визия, но непрекъснатото повторение на силно деколтираните рокли с подчертани форми от страна на г-жа Манганиело е леко скучно. За радост роклята бе красиво допълнена от семпла прическа, красиви обеци и сочен грим - атрибути, които успяха да поразчупят омръзналия ни стил на морска сирена.

Лейди Гага бе една от дамите с най-оригинална и смела визия за вечерта. Тоалетът, изготвен от новия дизайнер на певицата - младия Брандън Максуел, бе истинска демонстрация на стил и смелост. Гащеризонът с пеплум в цвят бяла сметана с оригинална кройка, толкова добре поддържащ холивудския глам на изпълнителката, бе подкрепен от диамантени обеци на стойност 8 млн. долара.

Лейди Гага бе и един от артистите, който има смелостта да изпълни на живо своя песен по време на церемонията. Поп звездата изпълни Till it Happens to You - песен, написана и посветена на хората, станали жертва на сексуално посегателство, нещо което и самата певица е преживяла на 19-годишна възраст. Песента е част саундтрака на документална поредица на CNN, разглеждаща скорошната вълна от сексуално насилие в кампусите на американските колежи.

Дженифър Лоурънс - известна и със „смелите“ си падания на червения килим, се появи със закъснение - церемонията по награждаването вече бе започнала. Роклята на Christian Dior Haute Couture от фина черна дантела и подплата в идеалния за кожата на актрисата цвят нюд събра много противоположни мнения - бе обявена за едно от най-добрите попадения на вечерта от едни и за моден гаф - от други. Поздравления заслужава красивата и смела еволюция, която младата актриса демонстрира в публичните си прояви. Нежният дизайн на роклята е в хармония с новия цвят и форма на прическата и озаряващия грим.

Една от най-обсъжданите рокли на вечерта бе тази на носителката на наградата за главна женска роля Бри Ларсън. Стана ясно, че моделът е на модна къща Gucci, и познавачите побързаха да заклеймят в некадърност творческия дизайнер на марката за този толкова не- Gucci тоалет. Моделът в дълбоко и искрящо синьо е създаден специално за и със специалното участие на актрисата, т.е. не присъства в никоя от колекциите на фирмата до момента на представянето му на галавечерта. Роклята от коприна и с блестящи детайли в колана може и да не е в стила на фирмата и на главния дизайнер Алесандро Микеле, но наистина е създадена, за да бъде носена от победителка като Бри.

Красивите моменти продължиха и след официалната вечер на награждаването. Две афтърпартита събраха гостите и неприсъствалите на официалната вечер - организираното от Елтън Джон и неговата фондацията за борба срещу СПИН в Западен Холивуд, а списание Vanity Fair покани почитателите си в Бевърли Хилс.

Хилари Суонк бе гостенка на второто събитие, придружена за първи път на светско събитие от годеника си Рубен Торес - колумбиец, бивш тенисист и финансов съветник. Двукратната носителката на наградата „Оскар“ показа смелост, демонстрирайки, че не само тоалет под формата на рокля е подходящия избор за вечер като тази. Актрисата се бе спряла на боди от пайети в сребристо и черна пола с дълбока цепка - всичко с марката на Michael Kors. Изборът на аксесоарите като обеци с идентичен дизайн и клъч бе повече от смело впечатляващ и вдъхновяващ.

Еротичният модел Дита фон Тийз подкрепи благотворителната идея на Елтън Джон и смело се обля в огнените отблясъци на оранжево-червеното в рокля на Zac Posen с интересен дизайн и изобилие от бижута - сред които влизат и обувките й. В случая смелостта е в повече, защото общата визия бе по-скоро в графата гротеска, но предлагам смело да обвиним лошия ракурс на фотографията за провалената визия на звездата.

Срещаме още една от гостенките на това парти - Ашли Тисдейл, сред излишество от монохромност на бялото и плът в деколтето и крачето. Визията на актрисата не бе по холивудски привлекателна, колкото и секси да бе. В случай като този по-малкото е повече.

Ашли Симпсън и Евън Рос също бяха сред гостите на партито на Елтън Джон. Младите родители демонстрираха имидж, директно изкопиран от американските уестърни. Дамата бе наметнала дълго сако в мъжка кройка върху черната тясна рокля, допълнена от емблематичната кадифена панделка на врата, а благоверният й съпруг бе затъкнал птиче перо в каубойската шапка. Интересно дали са пристигнали с вечерния дилижанс на партито, защото за визия като тази лимузината е далеч от смелостта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл