Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Фермери кандидатстват за 1,44 млрд. лв. от ЕС

Българските фермери ще могат да кандидатстват за 1,44 млрд. лв. за обработваните от тях ниви. Фермерите трябва да обработват минимум 5 дка плодни градини и поне 10 дка трайни насаждения. Кандидатстването тръгна от 1 март и ще тече до 15 май. Във времето от 15 май до 9 юни всеки ден ще носи санкция – орязване на бъдещата субсидия с 1 на сто.

Тази година за втори път за субсидии ще могат да кандидатстват само земеделци, които с документи докажат правно основание върху нивите си – това може да стане с нотариален акт или с договор за наем или аренда. Въведено е и ново изискване за географско правно основание на база, на която земеделците ще заявяват площите си.

Освен за базовото плащане за площ сумата включва и схемата за малки фермери. При тях се допуска общата притежавана земя да е дори и 5 дка, а субсидията за стопанство варира от 500 до 1250 евро.

За младите фермери в земеделието отново ще има схема за отделни субсидии. Те ще получават бонус от 25 на сто към субсидията, която се пада за всеки декар.

За втора поредна година ще се кандидатства за отделни субсидии за плодове, зеленчуци и оранжерии. За всеки декар плодна градина ще се плащат по 166,20 лв., а за зеленчукова – по 207,10 лв. За първи път тези помощи ще се изплатят през май и юни. Оранжерийните производители ще получат субсидия по 881,40 лв. за декар.

От миналата година бе въведен таван за тези субсидии. Така един фермер вече няма право да получи повече от 300 000 евро за година. С 5 на сто ще се намаляват сумите, които надскачат 150 000 евро и трябва да бъдат получени от 1 фермер.

15 наши фирми се представиха

на изложение в Париж

Земеделският министър Десислава Танева и директорът на Националната служба за земеделски и морски продукти на Франция Ерик Ален подписаха протокол за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в сферата на животновъдството. Това стана по време на официалното посещение на министър Танева в Париж, където се провежда Международното селскостопанско изложение SIA (Salon International de l’Agriculture) 2016. Страната ни се представя с над 15 фирми изложителки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.