Как пазаруват зодиите

Овен

Купува в движение

Виждате ли онзи нахал, който избута двете девойки от рафта с пуловерите, взе червения и ловко пререди три жени на касата? Е, ясно е, че той е Овен.

По какво още да го познаем? Той/тя не влиза в магазините, а препуска из тях. Ако междувременно закачи на рога някоя дреха, окей. Пазаруването на Овена никога не е обмислено. Как не разбирате? Става въпрос за лов.

Не обича да се бави. Ако е чакал повече от двайсет секунди, започва нервно да потропва на тезгяха. Ехо, госпожицата на касата, Овенът има магазини за обикаляне!

Близнаци

Хвърчи като фурия

Разпродажби, цени, качество - всичко се сравнява и преценява, при това на трета космическа скорост. След 2-3 часа по магазините Близнакът като нищо ще си излезе с празни ръце. Обича самото пазаруване, но не държи да купува. Обича онлайн търговията.

По какво ще го познаем? По шума. Хвърчи като фурия - влиза и излиза от магазините в мола. На ухото му е поникнал мобилен телефон. Ако е с компания, устата му отново не спира. Странно е, че пътьом успява и да огледа дрехите.

Нe обича да го припират. Бездруго е доста пъргав.

Телец

Като танк е

Телецът се задава като танк - бавно, тежко и достолепно. Би могъл да се разбърза заради вас, ако много ви обича и осъзнава, че трябва да се действа по-енергично. Но това ще му отрови удоволствието от пазаруването.

По какво още да го познаем? По видимата наслада - той/тя се спира, докосва материите, дегустира храни, разглежда внимателно, сякаш е на изложба на импресионистите, а не в магазин с парцалки. Може да се очаква да обикаля цял ден и накрая да не купи нищо.

Нe обича да пазарува онлайн, защото няма как да опипа стоката.

Рак

Търсете го при покривките

Лосиони, парфюми, сапунчета, украси за дома. На тези щандове ще откриете Рака. За домошар като него е нормално да се прехласва пред покривки, салфетници, чинийки и чашки.

По какво ще го познаем? По вниманието, с което оглежда от всички страни предметите. Освен идеални те трябва и да навяват спомени. Ракът пазарува емоционално. Затова и всяка дреха трябва да се пипне и види. Така обикалянето по магазините може да продължи дълго, колкото ако сте с другия си приятел, Телеца.

Нe обича грозните и практични стоки.

Лъв

Пред огледалото

Не излизайте по магазините с Лъв. Тези хора мислят само за себе си. Ще ви повлекат по любимите си места, докато намерят това, което им е нужно. Ако желаете да сте верен паж и да носите торбите - заповядайте!

По какво ще го познаем? По антуража: обикновено се движи с група клакьори и следовници. И по още нещо. Видите ли някой, който подчертано самовлюбено се върти пред огледалата, пъчи гърди, гълта корема и засмуква бузките, за да изглежда по-скулест - няма начин това да не е Лъв.

Нe обича евтини и обикновени дрехи.

Дева

Човекът с лупата

Ако ще обикаляте по магазините с приятел Дева, носете маратонки. Първо, за да не ви болят краката от дългото ходене - ще бродите, докато капнете от сравняване на цени и модели. Второ, за да може бързо да избягате, когато ви погне някой вбесен продавач.

По какво ще го познаем? Виждате ли човека, който оглежда шевовете на дрехите с лупа? Дева е. На бас, че после ще отиде на щанда за еко и здравословни храни, където ще изчете всички етикети до последната буква.

Нe обича да купува първото, изпречило се пред очите му.

Везни

Цар на сделките

Търсите си чанта, обувки, часовник или нещо друго, което е наистина хубаво и марково? Допитайте се до приятел Везни.

По какво ще го познаем? Везните веднага откриват точно това, което им е нужно. Знаят всички разпродажби и умеят да се пазарят. Но е всеизвестно, че трудно се решават. Опитът ги е научил да връщат нещата, за които са се разколебали, по възможно най-тактичния начин.

Нe обича скандалите. Затова не бива да пазарува с приятел Рак или Дева, които не биха се поколебали да направят строга забележка на продавачите.

Скорпион

Знае какво иска

Скорпионът винаги има нещо наум, ако ви е поканил да обикаляте заедно магазините. Или ще ви подпита за някоя клюка, или е заложил капан на някого - уж случайно да се натъкне на него, или пък иска да преброи охранителните камери в мола.

По какво ще го познаем? Ако е сам, ще го познаем по това, че предпочита да пазарува в брой, а не с карта. Знае какво иска, купува бързо. Чудесно е да се ходи на пазар с мъж Скорпион - ще изчака стоически, докато се колебаете и избирате.

Не обича да се знае какво и откъде пазарува.

Стрелец

Обикаля сам

Стрелецът има три скорости на пазаруване - бърза, свръхзвукова и светлинна. Но пък е самоотвержен и е в състояние да ви откара от София до Перник само защото ви е скимнало да си търсите вафли “Винкел”.

По какво ще го познаем? По леко разсеяния вид, с който оглежда в магазина, докато се опитва да угоди на този, с когото се шляе. Обожава да купува непрактични и екзотични сувенири, когато е на път.

Нe обича... Истината е, че ако нещо му трябва, предпочита да пазарува сам. Не обича да го разсейват и да му дават съвети.

Козирог

Мрази евтинии

Козирогът не купува, той инвестира. Винаги намира най-евтиното и най-доброто. Не избира евтини дрънкулки. Часовникът му ще е скъп, нейната чанта ще крещи отдалече, че струва куп пари. И така събират впечатляващи гардероб и аксесоари.

По какво ще го познаем? Той/тя е човек, който влиза целенасочено и тръгва директно към търсения артикул. Това е, защото пазаруването му е плод на разузнаване и анализ.

Нe обича лошото качество. Няма да се поколебае да върне това, което не отговаря на изискванията му.

Водолей

Поръчва онлайн

Водолеят си купува това, което е високотехнологично, модерно и лилаво. Обича да пазарува онлайн - поръчва си филми, музика, книги и всякакви джаджи.

По какво ще го познаем? Оглежда всичко без предразсъдъци, но пък рядко купува. По-скоро ще откриете Водолея в магазин за втора употреба, отколкото в мола. Чудесен е за компания, тъй като е добре осведомен за тенденциите и разпродажбите. В същото време има еклектичен вкус и може да ви насочи към неща леко встрани от стила ви, но които много ви допадат.

Нe обича да го пришпорват.

Риби

Шляе се с часове

Стига да не им искате съвет, Рибите са идеалният партньор за терапевтични обиколки по магазините. Изцяло губят представа за времето и могат да се шляят с часове. Иначе са малко ненадеждни като съветници, тъй като са доста неориентирани.

По какво ще го познаем? Виждате човек, който се е заровил до забрава в дребни и ненужни предмети. Напълнил е цяла пазарска кошница с джунджурийки, на които повечето хора казват “прахосъбирачки” - подаръци за близки, приятели и роднини.

Нe обича блъсканиците и тълпите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп