Плът, дрога и насилие в полицейски трилър

Поквареният урбанистичен криминален трилър “Код: 999” е една от най-атрактивните кинопремиери за месец март и предлага среща с елитен отряд от класни изпълнители: Уди Харелсън, Кейт Уинслет, Арън Пол, Чиутеле Еджиофор, Кейси Афлек, Тереза Палмър, Анътни Маки и Гал Гадот. Режисьор на филма е Джон Хилкоут, който вече се доказа като грамотен постановчик на пленителни мачистки спектакли с костюмната гангстерска драма Lawless отпреди няколко години.

“Код: 999” е съвременно градско платно, изпъстрено с натуралистично насилие, съспенс, сексуално стимулиращи женски тела и жаргонен диалог. В сюжета е намесена всепоглъщащата и всепроникваща руска мафия, има корумпирани ченгета за цвят и още няколко фрийленс бандюги, които се разхождат из кървавите територии на Атланта, Джорджия.

Драматургията на филма на Хилкоут е структурирана около клишето за големия удар. “Код: 999” означава убийство на полицай. При докладване на “Код: 999” всички полицаи на смяна се изпращат на мястото на инцидента, отвличайки вниманието на властите от истинското престъпление.

Филмът предлага изобилие от жанрова мръвка, а Уди Харелсън и Кейт Уинслет вдигат нивото на екранното развлечение с неопровержимата си актьорска класа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино