Намерили ДНК материал в дома на Иван, който беше убит в Атина

41-годишният Иван Георгиев от Ямбол, чийто разчленен труп бе намерен и идентифициран в Атина, ще бъде погребан в гръцката столица, съобщи "Български новини". Там вече се намира и майка му. Според информация от полицията, в дома на убития криминалистите са намерили ДНК материал, независимо, че е направен опит да се прикрият следите. Това ще бъде ключовата развръзка относно убийството.

В момента се очакват анализите от медицинската експертиза от частите от трупа на Иван.
Днес срещу задържаните за убийството на Иван Георгиев в Атина ще бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство.
Вчера са задържани 43-годишната му приятелка ромка П. от Долна Митрополия и българина Д.К. от Габрово, посочен от нея като извършител на тежкото престъпление. Полицията издирва и сина на жената, който е заминал за България.

Според близки на Д.К. същия категорично отрича да има някаква връзка с убийството и е натопен. Д.К. е семеен с две деца като семейството му живее в Атина. Според запознати той е имал контакт с ромския контингент тъй като е бил преводач към адвокатски офис. За приятелката на Иван сред българите в Атина се говори, че е от джебчийките и често са опирали до адвокатски услуги. Това е и причината да се познават с приятелката на убития Иван. Д.К. е задържан в момент, когато е придружавал сестрата на убития до полицията. Българите са в шок не само от новината за жестокото убийство, но и заради ареста на Д.К., който е председател на едно от първите българо-гръцки дружества в Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право