Турски шофьори: Всеки път ни искат подкуп на българската граница

От подкупни български митничари се оплакват турски шофьори, които редовно минават през нашата граница, разказва в репортаж бТВ.

Фердюн Юсуфов е шофьор на ТИР от истанбулска фирма. Подава жалба, че му искат пари на митницата на Калотина почти всеки път, когато преминава. На 7 февруари обаче не дава такса „спокойствие” и го забавят.

„Който дава 25 евро, минава веднага, а който не дава - моментално на рентгена. Ако не платиш започва психически тормоз. Казват ти - О, следващият път сам ще си ги дадеш. Ела сега да те разтоварим в склада, после на скенер. Като ми отнемат пет часа, какво правя?”, казва шофьорът. Той обяснява, че за курс от 3300 километра припечелвал около 200 евро.

На 23 февруари друг шофьор също подава жалба - твърди, че се оплакал на спешния телефон 112. В МВР и в митниците обаче заявяват, че такива сигнали не са открити.

От Агенция „Митници” твърдят писмено пред бТВ, че през февруари не са постъпвали жалби от турски превозвачи в Инспектората на ведомството и не са препращани от други институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право