Започват ученията на "Гранична полиция" и военните по границата, разиграват пълна блокада на браздата

Започват общи учения по границата между "Гранична полиция" и военните. За провеждането на „Граница 2016” настоя премиерът Борисов още преди празниците, а целта по думите му е да се покаже отпор срещу нелегалните имигранти.

Учението цели координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР, МО и БЧК, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили на България.

Една от най-сериозните ситуации, които ще бъдат разиграни по време на ученията, е пълната блокада на границата. В същото време около 500 военни са в готовност да тръгнат към браздата, ако ситуацията наистина се усложни.

На място ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.

Както Труд писа, във връзка с планираното съвместно учение в рамките на час в събота, ще се наложи временно затваряне на ГКПП - "Кулата" за преминаване на моторни превозни средства. Очакваният интервал ще е от 11 до 12 часа, след което пропускателният режим на граничния пункт ще бъде изцяло възстановен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини