ФИФА въвежда видеоповторенията за всички важни спорни ситуации

Джани Инфантино може само от седмица да е президент на ФИФА, но е готов с радикалните промени във футбола. Той ще е в основата на въвеждането на видеотехнологиите по време на мач, съобщава Би Би Си, цитирана от "Гонг".

Според британската медия това ще се случи не по-късно от сезон 2017/2018 и ще важи за всички първенства. Официално нововъведението ще се нарича "видео асистент арбитър" и ще се ползва само при спорни ситуации, които касаят отменени голове, червени картони, дузпи и объркани играчи при даване на картони.

Новината беше потвърдена и от Международния футболен борд, който отговаря за промените в правилата на футбола. Оттам обявиха, че тестовете са преминали успешно в 12 национални асоциации и една континентална конфедерация, заради което дават зелена светлина. Първоначално те ще се водят само като тестови вариант, но решенията от тях ще са валидни.

"Не можем да си затворим очите за бъдещето и трябва да направим нововъведенията, които са необходими. Много е важно да не подценяваме това и трябва да сме отворени към промени и тестове", сподели Джани Инфантино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят