Ромска организация купува учебници и карти за транспорт на 88 ученици

Центърът за междуетнически деалог и толерантност „Амалипе” във Велико Търново подкрепя 88 ученици да завършат средно образование като им закупува транспортни карти за автобус и учебници. Те са от бедни семейства, живеят в малки населени места и учат в средни училища в големите градове.

За да бъдат задържани младежите и девойките в училище, Център „Амалипе” им помага не само с транспортни разходи и учебници, но ги включваи в младежки доброволчески дейности. „От подкрепените се изисква да посещават редовно училище, средният им успех да е минимум „Добър” и да се включват в дейността на ученическите парламенти и младежките клубове за толерантност”, обясни председателят на Център „Амалипе” Деян Колев.

Той допълни, че през първия учебен срок, средният успех на подкрепените ученици е „Много добър 4,75”. Средният брой неизвинени отсъствия е едва 3,38, като двадесет и пет от тях нямат нито едно отсъствие.

Подкрепата за 56 от младежите се подсигурява чрез програма „Равен шанс” на Тръст за социална алтернатива, за шест други – от евангелиската методистка църква, а останалите са подпомогнати със собствеени средства на организацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони