Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Семейство осъди Енергото за гръмнали уреди

Шуменска фамилия се наложи да съди Енерго-Про за гръмнали електроуреди в жилището си, защото от дружеството претендирали, че нямат вина за поразени два телевизора, два климатика, бойлер, фурна, съдомиялна и всички лампи. След разглеждане на делото на две инстанции, окръжният съд в Шумен се произнася окончателно, че Енергото трябва да плати ремонта им – 397 лв., но към това се добавят и деловодните разноски на фамилията в размер на 1100 лв.

Аварията в жилището на семейство Борисови станала на 27 февруари м.г. Пръв рутерът за интернет изпушил и детето, което било у дома, сигнализирало родителите си. Жилището било посетено от служители на енергодружеството, които съставили констативен протокол, но в срок отговорили, че не дължат обезщетение, поради липса на вина.

В хода на заведеното дело от Енерго-Про настоявали, че проблемът идва от старата ел. мрежа на къщата, поставили под съмнение и чия собственост са повредените ел. уреди по документи. Стопаните доказали, че ел. мрежата е подменена преди година от квалифициран техник. А назначена съдебно-техническа експертиза заключила, че е подадено напрежение над 220 волта и има авария в захранващия кабел, който е част от електроразпределителната мрежа и е собственост на ответното дружество.

Окръжният съд в Шумен постановява, че има неизпълнение на договорно задължение и от това ищците са претърпели загуби в размер на 397 лв. Решението не подлежи на друго обжалване. Абонатите трябва да си получат парите за ремонта с лихвите, както и разходите за съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.