Пиян нападна с нож ученик посреднощ в родопско село

Пиян мъж нападна 16-годишен ученик с нож и го поряза на врата. Инцидентът станал в читалището в смолянското село Левочево. За касапската проява е подаден сигнал около 2 часа през нощта срещу неделя.

В читалището имало осмомартенско тържество.52-годишният Д. Д. се черпил на тържеството и се скарал с ученика, след което решил да го сплаши с нож. Той е опрял във врата на ученика отворен сгъваем нож, но го е порязал, каза шефът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов.

Момчето успяло да го избута и така се спасило от по-тежко нараняване. Пострадалият К. Д. е ученик в 10-ти клас в смолянска гимназия. Живее в село Момчиловци, но често ходи при баба си в съседното Левочево, за да й помага. Същата вечер в читалището жителите се събрали да отпразнуват 8 март.

Тийнейджърът също се черпил с алкохол, потвърдиха от полицията. За щастие раната му не е дълбока, въпреки че имаше обилно кръвотечение, разказаха очевидци. Детето веднага е транспортирано в болницата, където са му направени шест шева. След това е освободено да се лекува в къщи. Нападателят е задържан за 24 часа в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право