Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

Кюстендилските ябълки тръгват към индийския пазар

Кюстендилски земеделски производители могат да договорят доставки на ябълки на необятния пазар в Индия, където този плод струва по $4 за килограм, каза на връщане от милиардната азиатска страна кметът на общината Петър Паунов /Дясна коалиция/.

Индийците имали наложена забрана за внос на ябълки от България и други страни, която отпаднала в края на 2015 год. И следва да се възползваме от това. Потомците на Махатма Ганди и Индира Ганди ядат новозеландски и американски ябълки – в огромни количества по 600 хил. тона годишно След официалните разговори, които нашата делегация, в състава на която попаднал и кюстендилският кмет, фирми и бизнесмени могат да потърсят разговори и да се отиде към друстранни споразумения с индийски пратньори по доставка на ябълки от Кюстендилско – интерес от страна на нидийците има, добави Паунов.

В Кюстендилско са разработени и виреят 430 сорта ябълки, плододаващите площи от този вид в региона са около 4 хил. декара. Досега Кюстендил не е имал контакти по линия на земеделието и овощарството с Индия, каза шефът на института по земеделие край града проф.Димитър Домозетов.

Българската делегация посетила четири от най-големите индийски градове – Южно Делхи, Чандигар, Ширме и Агра, с общо население от около 10 мил. жители. Преди това министър Николина Ангелкова имала визита в Индия за разширяване на сътрудничеството в областта на туризма..“Посещението беше на изключително високо ниво, разговаряхме с представители на работодателските организации и оттук нататък разговорите ще бъдат с бизнеса, пътеката вече е направена“, отбеляза Паунов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.