Каракачанов: Турция извива ръцете на ЕС чрез бежанците

„Основен проблем в момента е нестабилността в Близкия Изток, ролята на Турция в тези процеси и опитите й да изнудва ЕС чрез огромните бежански маси на своя територия, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов след разговор с президента Росен Плевнелиев, предаде бТВ

Двамата са обсъждали сигурността и бежанските проблеми на среща в рамките месеца на политическите консултации.

Във връзка с темата за сигурността Каракачанов е споделил идеята си за законопроект, с който да се възстанови наборната военна служба и военната подготовка на младите българи.

„Вътрешното измерение на проблема със сигурността е битовата престъпност, която през последните няколко месеца отново се засилва и мерките, които трябва да бъдат взети от страна на МВР”, коментира още Каракачанов.

В отговор на въпрос за бежанския проблем Каракачанов коментира, че политиката на България към момента, с изграждане на граничните съоръжения и с това, че граничната полиция си е вършила работата и е регистрирала имиграцията, е довела до това, че страната ни не е атрактивна за големи бежански маси.

„Политиката на България трябва да бъде ясна и категорична - този, който желае да получи статут на бежанец, с документите си отива на ГКПП. Никакви хора не трябва да бъдат допускани за нелегално преминаване на българската граница”, добави Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика