Пентагонът планира мащабни изпитания на бойни лазери

„Комай ни лъжат тия синковци” 110 години от рождението на Никола Вапцаров

Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Съдът постанови смъртта на роден през 1890 г. мъж заради наследство

Бюрокрацията може да е досадна, но необходима. Това доказа казус с мъж роден през 19 век и починал, който трябваше да мине през съда, за да може наследниците да получат официално наследство.

Така 68 години след кончината на мъж от разложко село бе обявена официално смъртта. Решението е на районния съд в града, който се произнесе по молба на шестима негови наследници. Те настояха да се обяви смъртта на И.Н.А., роден през 1890 година.

По техни данни той починал на 2 октомври 1948 година след битов инцидент, но тъй като в селото нямало лекар, не е съставен акт за кончината му. Молителите представиха и документи.

От община Разлог, която е заинтересована страна, депозираха писмено становище, че молбата е основателна. Установено е, че молителите са наследници на Д.И.А., бивш жител на селото, който починал на 2 октомври 1988 г.. Същият пък е единствен наследник на родения още през 19-ти век И.А., който починал на същата дата 40 години по-рано. Това се случило при битов инцидент – паднал от стълба и се набол на вила за сено, като в резултат на причинените рани по-късно e починал. Но не е издаден акт за смърт от общината.

Доказателствата по делото категорично и недвусмислено сочат, че такъв акт не е бил съставен, като конкретните причини за това са без значение за делото.

Съдът намира молбата за основателна, поради което същата следва да бъде уважена. Магистратите се разпоредиха община Разлог да състави акт за смърт на лицето по законоустановения ред.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.