Биячите от Околовръстното остават в ареста

Тримата бабити, които на 24 февруари пребиха бившия лекоатлет Васко Наумов и съпругата му - бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова, остават в ареста. Това решиха днес магистратите от Софийски градски съд, съобщава bTV.

Съдът прецени, че няма опасност да се укрият, но мярката им за неотклонение не беше променена на по-лека, тъй като има достатъчно доказателства за вината им. Съдът припомни, че двама от задържаните Александър Гечев и Георги Близнаков, имат и предишно присъди. Гечев е съден за шофиране в пияно състояние, кражба и обида, а Близнаков - за неплащане на издръжка и кражба на кола.
Постъпката на Христо Христов, Георги Близнаков и Александър Гечев се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора, мотивира се съдията Николай Младенов.

По думите му са събрани достатъчно доказателства, че Гечев е налетял да бие Васко Наумов, с палка го е удрял по главата и му е избил зъбите. Георги Близнаков с палка също е удрял по главата на Наумов, а Христо Христов - по ръката.

Адвокатката Марияна Димитрова обясни, че общественият интерес е голям и съответно и натиска върху магистратите. Тук обаче съдът уточни, че право на медиите е да отразяват фактите, но това само по себе си не означава натиск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право