"Майор Стефанов" продължава да мами, дядо му даде 5100 лв.

Съвестен пенсионер от Шумен на 86 г. се съгласи да участва в акция по залавяне на телефонни измамници. Дядото повярвал, че по телефона му се обажда "майор Стефанов", служител на полицията и пуснал от балкона 5100 лв.

Легендарният "майор" вече е измамил десетки старци в страната, само за ден в Шумен и Русе в началото на февруари успя да отмъкне 24 000 лв. Поредната "полицейска операция" се разиграла следобед в понеделник и след като никой не потърсил шуменеца да му върне парите, той позвънил на тел. 112 да пита работи ли в шуменското управление майор с такова име. Така разбрал, че е измамен, а в полицията отдавна не работят майори.

Ало-мошениците действали по безотказна схема - първо позвънили и се представили за криминалисти, които съобщават, че в Шумен върлуват телефонни измамници и хората трябва да се пазят. След минути пак позвънили, този път като измамници, които се молят за пари за болен близък. Третото обаждане пак било от майора, който вече искал съдействие за залавяне, като помолил дядото да хвърли от терасата колкото пари има, за да задържат на място мошениците.

Дядото повярвал, а освен него на лъжата се хванала и жена на 62 г., наета да го обслужва, защото бил трудно подвижен. Сложили парите в найлонова торбичка и я метнали в ръцете на мошениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право