Подписаха споразумението за влака от Китай до Бургас, откриват и паралелка с изучаване на китайски

Паралелка с изучаване на китайски език ще бъде открита в едно от бургаските средни училища. Преподавателите ще дойдат от Китай. Това съобщиха от Община Бургас. Обсъждана е и възможността китайски студенти да се обучават в двата местни университета. Вече е подписано и междудържавно споразумение, по силата на което се създава нов търговски маршрут. Блок влак ще пътува по линията Китай - Казахстан - Азърбайджан - град Поти /Грузия/ . Оттам стоките ще стигат с кораб до Бургас и отново чрез железопътен превоз ще се отправят към останалите европейски държави на запад.

В началото на маршрута стои град Джънджоу, административен център на провинция Хънан. Той е сред лидерите на китайското автомобило и машиностроене.

Както Труд писа, по-рано тази година кметът Димитър Николов посрещна в Бургас делегация от Джънджоу и гарантира пълно съдействие при всички общи инициативи. Той упълномощи заместника си Красимир Стойчев да представя града при посещението на българската делегация в Китай тези дни. Там е станало ясно, че Джънджоу има желание да се побратими с Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони