Трима тийнейджъри на съд - пребили непознати за забавление

Трима тийнейджъри отиват на съд за брутален побой, който нанесли на двама непознати младежи без повод, съобщиха от районната прокуратура във Варна.

Грозната сцена се разиграла на 22 декември 2014 г. вечерта близо до СОУ "Елин Пелин". 19-годишният К. Иванов, 18-годишният А. Тодоров и 16-годишният С. Димитров били на гости у свой приятел. Най-малкият излязъл до магазина. Пътят му минавал покрай автобусна спирка, на която чакали двама младежи. Непълнолетният ги доближил и започнал да се заяжда с тях. Батковците му отговорили да ги остави на мира, но вместо това ученикът позвънил на двамата си приятели, които веднага пристигнали на спирката.

Без да се церемонят тримата заудряли непознатите, като демонстрирали уменията си по бойни изкуства. Побоят продължил и след като жертвите изпаднали в безпомощно състояние, потънали в кръв на земята. Едното момче се отървало с множество наранявания и ожулвания, но на другото с ритници биячите счупили двустранно челюстта. След като се уморили от "тренировката", тийнейджърите се върнали на партито. Най-малкият прибрал и трофей, който изтъргувал - мобилен телефон, изпаднал от джоба на един от битите младежи.

Случаят е фрапантен заради безпричинната жестокост и крехката възраст на нападателите, които са с чисти досиета, коментираха магистрати. Прокуратурата обвинява тримата в причиняване на леки и средна телесни повреди на повече от едно лице по хулигански подбуди и с особена жестокост. Процесът ще се гледа от Районния съд по общия ред, защото нито един от биячите не се е признал за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право