Двама загинаха при катастрофи в Старозагорско

Възрастна жена и 60-годишен мъж загинаха при два пътни инцидента на територията на Старозагорска област за едно денонощие.

80-годишна жена от павелбанското село Търничени е починала след като е била блъсната от камион. Нелепият инцидент станал в понеделник около 17.30 часа. По улица в селото се движел камион ГАЗ с руска регистрация, управляван от български водач. При завой надясно блъснал 80-годишна жена, която вървяла по улицата, но залитнала и попаднала под гумите на камиона, по късно е откарана в Университетска болница в Стара Загора, където е починала.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, образувано е досъдебно производство.

При друг инцидент 60-годишен мъж от София загина край старозагорското село Ракитница. Инцидентът станал в понеделник около 18.55 часа по пътя от Чирпан за Стара Загора. Лек автомобил "Мерцедес", управляван от 62-годишен старозагорец предприел неправилно изпреварване и се блъснал в движещият се срещу него автомобил "ВАЗ", управляван от 60-годишен мъж от София. При удара на място е загинал софиянецът, а пътуващият с него 42-годишен мъж от пловдивското село Брестовица е откаран със счупвания за лечение в старозагорска болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини