Радослав Янков поведе шампионско родопско хоро в Чепеларе

Снимки: Петя Гайдарова

С огромна радост беше посрещнат от хиляди в Чепеларе шампионът Радослав Янков, който спечели кристален глобус от Световната купа по сноуборд.

Родният му град се бе събрал на площада. Първо го посрещнаха децата от клубовете по зимни спортове в града. Кметът на Чепеларе Славка Чакърова му подари видеокамера и малък кристален глобус със символите на родопската община. Председателят на ОбС-Чепеларе Росица Черпокова му връчи официално пред публиката символите за почетен гражданин на Чепеларе. Общината го награждава също с 5000 лв. парична награда и общински парцел по негов избор.

Шампионът първо поздрави всички жени за 8-ми март. И след това благодари на всички чепеларци.

Заедно с него бе почетен и първият му треньор Васил Милчев, който получи почетния знак на общината.

Чепеларе доказа, че е люлка на шампиони, заяви областният управител на Смолян Недялко Славов.

Янков сподели, че е тръгнал по трудния път на спортиста по примера на Екатерина Дафовска, чийто успех, донесъл златния олимпийски медал на страната ни преди 18 години, го насърчил. "Дафовска ми даваше и много съвети през годините, голям спортист е", каза Янков. Шампионът призова по-скоро да има писта за сноуборд в страната ни, за да има къде да се учат децата. Той насърчи и хлапетата да тренират упорито.

Гайдари, детски състави, певици и хиляди овации получиха Янков и Милчев. След това шампионът поведе на площада огромно родопско хоро, а историческата вечер завърши с мощна заря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт